0744 22 55 99 Vaslui 0751 888 000 Iași 0751 888 000 Piatra Neamț 0744 22 55 99 Botosani 0742 805 805 Roman

Comanda produse Simigeria Petru

Extragere concurs ”Zâmbete și desene alături de produsele Petru”
de Simigeria PETRU194
În urma efectuării tragerii la sorți, au fost extrași următorii câștigători:
Zambete si desene alaturi de produsele Petru
de Simigeria PETRU668
REGULAMENT OFICIAL CAMPANIE PROMOTIONALA „Zâmbete și desene alături de produsele Petru”
Am deschis prima Simigerie PETRU în Bacău!
de Simigeria PETRU654
Prima Simigerie PETRU din Bacău, a fost deschisă pe Nicolae Bălcescu nr.1, în Centru, lângă Farmacia Dona.

Isprava lui PETRU

23 mai 2017 1304
Isprava lui PETRU

Fiecare covrig de la PETRU are o poveste, una în care se împletesc pasiunea, tradiția și inspirația. Am transformat povestea lui PETRU într-o carte pentru copii, prin care aceștia pot să dea culoare lumii lui PETRU și să descopere secretul gustului atât de bun al covrigilor noștri.

Isprava lui PETRU

A fost odată ca niciodată un băiețel curios pe nume PETRU. Lui PETRU îi plăcea foarte mult să meargă în vacanță la bunica. În fiecare zi, se trezea odată cu soarele și privea pe fereastră. Undeva în depărtare, ceva strălucea foarte tare.

Într-o zi, PETRU își luă inima în dinți și plecă de acasă cu gândul să găsească lucrul strălucitor. Era atât de fericit încât nici nu și-a dat seama cât a mers sau cât de obosit era atunci când în fața lui a văzut cum se întinde un câmp plin cu spice aurii mângâiate de soare.

A rupt repede un mănunchi de fire și a fugit bucuros să îi arate bunicii.
- Unde ai umblat, poznașule? Îl întrebă bunica cu un aer furios, dar de fapt mulțumită că îl vede atât de sprinten.
- Uite ce ți-am adus, bunico! Însă cum rosti cuvintele, își dădu seama că nu știe ce ține în mână.
Bunica i-a explicat că sunt spice de grâu, din care se face făina. Din făină, oamenii coc pâine, colaci, covrigi și câte și mai câte. Atunci Petru a rugat-o pe bunica să îi facă și lui ceva din făină. Aceasta i-a pregătit de îndată covrigi rumeni, care miroseau atât de bine, încât PETRU nici nu a mai avut răbdare și i-a mâncat fierbinți, direct de pe vatra cuptorului.

Micul copil ștrengar nu a uitat niciodată aventura sa de când a descoperit spicul de grâu și bunătățile pregătite de bunica. PETRU a crescut cu visul ca într-o zi să facă și el covrigi la fel de gustoși precum cei din copilăria sa.

După ce a încercat mai multe rețete, PETRU simțea însă că ceva lipsește. Cum stătea într-o seară pe gânduri și privea la cei șase copii ai săi care se jucau în curte, deodată i-a și venit o idee. Covrigii bunicii erau atât de buni fiindcă au fost făcuți pentru el. Atunci și el la rândul lui va face covrigi pentru copiii săi.
Zis, însă nu și făcut, căci copii lui aveau gusturi diferite. O parte iubeau să mânânce sărat, iar celorlalți le plăcea foarte mult dulcele. După ce a cumpănit îndelung, PETRU a hotărât să facă covrigi pe placul fiecăruia din cei șase copii.

Într-unul a pus mult mac și puțină sare și l-a denumit Sărățel. Pe altul l-a împletit și a presărat susan auriu pe deasupra. Acesta e covrigul Pufoșel. Apoi, el a mai făcut un covrig peste care a pus multe semințe de floarea-soarelui, numindu-l covrigul Crănțănel. Și fiindcă s-a gândit și la cei care voiau dulce, a făcut un covrig însiropat și moale, Dulcino pe numele lui. Iar la urmă, a copt doi covrigi rotunzi și pufoși: Ciocopic, pe care l-a umplut cu ciocolată și Vișinel, cu umplutură de vișine.

Atât de mult s-au bucurat cei mici, încât PETRU s-a decis atunci să facă covrigi pentru toți copiii și părinții lor. Așa se face că și astăzi, copiii din toată țara pot mânca covrigi de la PETRU.

Altceva nu vă mai zic / C-am plecat dup-un covrig

Distribuie pe Facebook

REȚELE SOCIALE

PARTENERI

© 2011 - 2021 Simigeria Petru. Toate drepturile rezervate.

Covrig cu mac