Simigeria Petru

80 de ani de tradiție PETRU, 10 ani de distribuție națională
de Simigeria PETRU210
În 2019, sărbătorim 80 de ani de tradiție și 10 ani de când am readus simigeria PETRU în calea trecătorilor, împlinindu-le poftele cu bunătăți autentice.
Reduceri de seara la Simigeriile PETRU Iasi
de Simigeria PETRU1356
Câte bunătăți, atâtea noutăți! Începând cu 1 februarie, ți-am pregătit noi surprize delicioase la simigeriile noastre din Iași. În fiecare seară, ai parte de produsele tale preferate la jumătate de preț.
Oferte de sărbători la simigeria PETRU
de Simigeria PETRU547
În decembrie, ți-am pregătit oferte de sărbători să te poți bucura în fiecare zi de o gustare delicioasă.

Isprava lui PETRU

23 mai 2017 740
Isprava lui PETRU

Fiecare covrig de la PETRU are o poveste, una în care se împletesc pasiunea, tradiția și inspirația. Am transformat povestea lui PETRU într-o carte pentru copii, prin care aceștia pot să dea culoare lumii lui PETRU și să descopere secretul gustului atât de bun al covrigilor noștri.

Isprava lui PETRU

A fost odată ca niciodată un băiețel curios pe nume PETRU. Lui PETRU îi plăcea foarte mult să meargă în vacanță la bunica. În fiecare zi, se trezea odată cu soarele și privea pe fereastră. Undeva în depărtare, ceva strălucea foarte tare.

Într-o zi, PETRU își luă inima în dinți și plecă de acasă cu gândul să găsească lucrul strălucitor. Era atât de fericit încât nici nu și-a dat seama cât a mers sau cât de obosit era atunci când în fața lui a văzut cum se întinde un câmp plin cu spice aurii mângâiate de soare.

A rupt repede un mănunchi de fire și a fugit bucuros să îi arate bunicii.
- Unde ai umblat, poznașule? Îl întrebă bunica cu un aer furios, dar de fapt mulțumită că îl vede atât de sprinten.
- Uite ce ți-am adus, bunico! Însă cum rosti cuvintele, își dădu seama că nu știe ce ține în mână.
Bunica i-a explicat că sunt spice de grâu, din care se face făina. Din făină, oamenii coc pâine, colaci, covrigi și câte și mai câte. Atunci Petru a rugat-o pe bunica să îi facă și lui ceva din făină. Aceasta i-a pregătit de îndată covrigi rumeni, care miroseau atât de bine, încât PETRU nici nu a mai avut răbdare și i-a mâncat fierbinți, direct de pe vatra cuptorului.

Micul copil ștrengar nu a uitat niciodată aventura sa de când a descoperit spicul de grâu și bunătățile pregătite de bunica. PETRU a crescut cu visul ca într-o zi să facă și el covrigi la fel de gustoși precum cei din copilăria sa.

După ce a încercat mai multe rețete, PETRU simțea însă că ceva lipsește. Cum stătea într-o seară pe gânduri și privea la cei șase copii ai săi care se jucau în curte, deodată i-a și venit o idee. Covrigii bunicii erau atât de buni fiindcă au fost făcuți pentru el. Atunci și el la rândul lui va face covrigi pentru copiii săi.
Zis, însă nu și făcut, căci copii lui aveau gusturi diferite. O parte iubeau să mânânce sărat, iar celorlalți le plăcea foarte mult dulcele. După ce a cumpănit îndelung, PETRU a hotărât să facă covrigi pe placul fiecăruia din cei șase copii.

Într-unul a pus mult mac și puțină sare și l-a denumit Sărățel. Pe altul l-a împletit și a presărat susan auriu pe deasupra. Acesta e covrigul Pufoșel. Apoi, el a mai făcut un covrig peste care a pus multe semințe de floarea-soarelui, numindu-l covrigul Crănțănel. Și fiindcă s-a gândit și la cei care voiau dulce, a făcut un covrig însiropat și moale, Dulcino pe numele lui. Iar la urmă, a copt doi covrigi rotunzi și pufoși: Ciocopic, pe care l-a umplut cu ciocolată și Vișinel, cu umplutură de vișine.

Atât de mult s-au bucurat cei mici, încât PETRU s-a decis atunci să facă covrigi pentru toți copiii și părinții lor. Așa se face că și astăzi, copiii din toată țara pot mânca covrigi de la PETRU.

Altceva nu vă mai zic / C-am plecat dup-un covrig

Distribuie pe Facebook

REȚELE SOCIALE

PARTENERI

© 2011 - 2019 Simigeria Petru. Toate drepturile rezervate.

Covrig cu mac