0744 22 55 99 Vaslui 0751 888 000 Iași 0751 888 000 Piatra Neamț 0744 22 55 99 Botosani 0742 805 805 Roman

Comanda produse Simigeria Petru

Extragere concurs ”Zâmbete și desene alături de produsele Petru”
de Simigeria PETRU193
În urma efectuării tragerii la sorți, au fost extrași următorii câștigători:
Zambete si desene alaturi de produsele Petru
de Simigeria PETRU668
REGULAMENT OFICIAL CAMPANIE PROMOTIONALA „Zâmbete și desene alături de produsele Petru”
Am deschis prima Simigerie PETRU în Bacău!
de Simigeria PETRU654
Prima Simigerie PETRU din Bacău, a fost deschisă pe Nicolae Bălcescu nr.1, în Centru, lângă Farmacia Dona.

Cozonac din cămara cu bunătăți pe masa ta de Paște

27 martie 2018 1320
Cozonac din cămara cu bunătăți pe masa ta de Paște

Gospodinele desăvârșite fac la vreme de sărbătoare cozonaci pentru cei ai casei și pentru a cinsti sărbătoarea cum se cuvine.

La noi, la PETRU, fiecare client este de-al casei, iar în toți acești ani de tradiție și meșteșug am adunat o familie numeroasă pentru care ne-am pus mâinile și dibăcia la treabă pentru a le aduce sărbătoarea în case.

Astfel, ne-am gospodărit și ne-am însuflețit pentru a le pregăti ”alor noștri” bucate cu gust festiv, îmbrăcate în straie de sărbătoare. Întocmai ca odinioară, cozonacul se plămădește din făină albă ca neaua, presărată din belșug, descântată cu vorbe dulci până ce aluatul ce se va lăsa la dospit devine pufos. Scris cu litere mândre în rețetarul nostru, un ingredient este nelipsit: căldura. Pentru a crește în cel mai arătos cozonac, doar cea mai pură formă de căldură se regăsește printre amestecul iscusit de ingrediente: căldura sufletului care leagă toate ingredientele, căldura cuptorului care le face să crească mândre și căldura zâmbetului mulțumitor al celui ce se bucură de gustul ales.

Istoria cozonacului e una îndelungată. De la ”plakous” sau ”satura” al grecilor, la varietățile ”placenta” și ”libum” descoperite de romani și la cozonacul nostru de astăzi au trecut sute de ani, de rețete și tehnici, dar importanța acestei ”pâini” dulci a rămas aceeași, motiv pentru care e și nelipsit de pe mese la sărbătorile importante.

Imaginea Britaniei din secolul al XIV-lea, surprinsă de Geoffrey Chaucer în ”Povestirile din Canterburry” este îmbogățită de apariția unor cozonaci imenși, pregătiți pentru ocazii deosebite, în special de un cozonac mare de 13 kg, în formă de tort. Prima rețetă de cozonac din Marea Britanie apare însă pentru prima dată înr-o carte de bucate abia în 1718. Aici se menționează de cozonacul copt în forme lungi și înguste, așa cum și astăzi este pregătit la români și prin alte locuri ale lumii.

Unele povești merg și mai departe în timp și vorbesc despre existența unor cuptoare de copt cozonaci chiar pe vremea egiptenilor, cu mai bine de 4000 de ani în urmă.

Oriunde ar fi originile cozonacului, cert este că au rezistat până în vremurile de astăzi, când încă ne bucurăm de gustul acestui dulce pufos și crescut, cum numai la români găsești.
    

Din respect față de tradiția și semnificația cozonacului, alegem cu grijă ingredientele și cu cea mai mare voie-bună îl pregătim pentru mese tale festive.
    

Te așteptăm la simigeriile PETRU din Iași, Piatra Neamț, Botoșani, Vaslui și Brașov la cozonaci proaspeți și gustoși.
 

Distribuie pe Facebook

REȚELE SOCIALE

PARTENERI

© 2011 - 2021 Simigeria Petru. Toate drepturile rezervate.

Covrig cu mac