0744 22 55 99 Vaslui 0751 888 000 Iași 0754 070 777 Piatra Neamț

Comanda produse Simigeria Petru

Cozonac tradițional, pufos și delicios, din cuptor...la tine pe masă
de Simigeria PETRU811
Regulament oficial campanie promoțională „Cozonac tradițional, pufos și delicios, Din cuptor … la tine pe masă!”
Descoperă Super Ofertele lunii
de Simigeria PETRU457
Lunile octombrie și noiembrie, îți aduc super oferte delicioase și avantajoase la simigeriile PETRU din Iași, Piatra Neamț, Suceava, Botoșani, Vaslui, Roman, Brașov și Bârlad. Stai pe aproape să descoperi și ofertele din celelalte luni.
Pizza mare la preț de sărbătoare
de Simigeria PETRU1784
În pauza de gustare, ai oricare pizza mare, la preț redus. Zilnic, în intervalul 18:00 - 20:00, cumperi pizza întreagă de 40 cm, la 25 lei. Ofertă valabilă la simigeriile PETRU din Iași, Piatra Neamț, Botoșani, Suceava, Roman, Vaslui și Brașov.

Rețeta de covrigi desăvârșiți

23 martie 2017 3448
Rețeta de covrigi desăvârșiți

Una dintre cele mai populare gustări din întreaga lume, covrigii spun o poveste în care se împletesc credința, prosperitatea și viața îndelungă și îmbelșugată.

Legenda spune că delicioșii covrigi au fost descoperiți de călugări, undeva la începutul anilor 600, forma lor fiind cea a unor mâini încrucișate pentru rugăciune. Mai târziu, semnificația covrigilor a devenit și mai bine conturată, cele trei găuri reprezentând Sfânta Treime.

Premergătorii covrigilor de astăzi erau numiți ”Pretiolas”, o mică răsplată pentru copiii care învățau corect rugăciunile.

Ca orice poveste nescrisă, legenda covrigilor rămâne doar un tâlc ce provoacă spiritele curioase, încât dezbaterile despre cât e de adevărată nu își mai au rostul.

Fără doar și poate că sensul de astăzi nu e atât de diferit. Covrigii rămân o răsplată. O răsplată din partea naturii generoase în ingrediente adevărate și o răsplată de la oamenii pasionați și destoinici. În final, răsplata se întoarce la aceștia, sub formă de mulțumire sinceră din partea celor care descoperă gustul curat, păstrat de trei sferturi de veac.

La PETRU, acestea sunt ingredientele unei rețete de covrigi desăvârșiți, câte un pic de la fiecare și pentru fiecare: cei care plămădesc cu mândria de a readuce tradiția la viață și cei care gustă cu bucuria de a regăsi tradiția oricând poftesc.
 

Distribuie pe Facebook

REȚELE SOCIALE

PARTENERI

© 2011 - 2021 Simigeria Petru. Toate drepturile rezervate.

Covrig cu mac